Fa-ti timp sa-ti faci timp!

Desi suntem in secolul vitezei ne plangem neincetat ca "nu avem timp"...Ce stiu , poate ca sa mai comprimat sau poate ca ne-am industrializat atata de tare incat goana dupa timp, strans legata de mania de a controla cat mai multe, a devenit un link genetic cumva. Ne grabim sa anticipam totul, sa celebram sarbatori cu luni inainte, sa fim super pregatiti pentru imprevizibil. Astfel  ca ,ne regasim frecvent ori frustrati, ori intr-o necontenita incercare de a ne administra cumva pretiosul timp, mai ales noi doamnele :) , sa reusim sa ne impartim intre copii-casa-job-sot-altele (daca e cazul ).

Si iata cine vorbea :), ca nu-s mai prejos cu nimic. Poate ca stii si tu prea bine cum este sa vezi ca azi se leaga de maine printr-un fel de ceata, si ca in scurta vreme vria asta cuprinde si saptamanile , care si ele reusesc sa se lege in ceata asta densa foarte alambicat, cand incepi sa te uiti la ceasul de la mana sa vezi ce zi este, in ce data, dupa ce tocmai verificasei deja telefonul pentru asta...Si cum m-a preocupat si pe mine si inca ma preocupa asta, profit de ocazie acum sa iti propun sa aplicam o treaba foarte isteata, inspirata dintr-o sursa ratacita in online si adaptata la frumosul nostru coltisor, un must have pentru programul unei mamici as spune si pentru sanatatea "creierilor capului" cum mai spun eu :





Si iata sugestia mea despre cum poti implementa si adapta  Mama 'Morning'Project  in propriul program :

  • Alege-ti o zi din saptamana cand dimineata poti lasa copii pe maini bune de tatic cel mult doua ore, ideal sambata.
  • Stabileste-ti ca scop sa fii dusata, parfumata si iesita din casa inainte ca vreunul dintre prichindei sa se trezeasca.
  • Inainte sa iesi, asigura-te ca ai cu tine :  
              - notebook-ul /tableta
              - o agenda
              - ceva de scris
              - un calendar, asta daca nu te ajuta cumva smartphone-ul deja cu asta
              - retete culinare pastrate sau accesate in ce format vrei tu sau chiar cartea de bucate preferata
              - cartea favorita sau cea pe care iti doresti sa o citesti , si-ti recomand nemira sau okian
              - utile si inspirate printabile de planificat orice, le gasesti online, iti dau eu un pont super AICI


Cu toate astea in poseta, lejer si frumos echipata, mergi la cafeneaua ta preferata unde poti desfasura urmatorul scenariu, in ordinea dorita de tine :

  • comanda-ti si savureaza cafeaua preferata ! :)
  • citeste ceva file din cartea ce ai adus-o cu tine , de regula se intampla ca astea sa fie cam singurele momente in viata de mamica , cand efectiv poti citi lejer si poti integra complet ceea ce faci, so enjoy it!
  • treci la configurarea meniului pentru saptamana ce urmeaza si completeaza si lista de cumparaturi pentru asta
  • fa-ti To Do List pentru toata saptamana
  • fa un Family Plan pentru toata saptamana
  • fa un update calendarului sa nu ratezi evenimente
  • noteaza-ti sa dai comanda de cadouri si cele necesare pentru un party daca este cazul
  • verifica-ti contul de email business
  • verifica-ti contul de email personal

Programul asta, mai simplu decat iti pare si deloc imposibil, este menit sa devina usor un win-win situation : copiii tai vor petrece 2 ore de joc si timp de calitate doar cu tati iar tu...ei bine tu te vei simti mai relaxata evident si apta sa mai cuceresti o noua saptamana in forta alaturi de cele mai mari comori ale tale. Si uite-asa echipa e mai buna!
Evident, totul este adaptat tie, nevoilor tale si orarului tau, nu este musai sa alegi ziua de sambata daca asta nu e ok pentru voi, poate fi oricare alta in care poti face asta, de exemplu.

Asa ca te provoc sa il incerci chiar si pentru o saptamana..si te invit sa revii sa ne povestesti cum a mers,sa ne arati unde-ai fost si ce ai reusit sa aplici ! Feedbackul este necesar, important si ne invata cum sa invatam mai bine :).

Happy Planning!
Fa-ti timp sa-ti faci timp! 




2 comments:

  1. Ma jur, chiar acum ii propun sotului sa facem asta... e cea mai buna idee pe care am auzit-o de muuuulta vreme... Asta si tinand cont de faptul ca zilele mele se desfasoara dupa un program total aleatoriu :)))

    ReplyDelete

Drepturi rezervate MamaProject.Blog creat low budget cu mesaje high level. Powered by Blogger.